Lena och K-G

HAr inte varit inne på ett tag.. men vi fick ett fint paket i dag från Uråsa..
Vi blev så glada när vi fick se paketet.. :-) Tack Lena och K-G för det.. byxorna och bodyn var jätte fina.. Tack!!!
Ville skicka ett mess direkt men min mobil har jag lämnat in på lagning så hälften av alla nummer saknas.. ska messa A om nummret i dag så jag kan skicka ett tack med.. :-) Kram


Här kommer en dopbild från Å och L



Kramiz

13 mars 2010

I går den 13 mars döptes vår minsta prinsessa..
Det var ett jätte fint dop.. som jag e så glad att ha nära och kära som hjälpt mig med.. Jag e så fruktansvärt lyckligt lottad för dessa människor..

Redan på fredagen åkte vi ned till lokalen och fixade den.. upptäckte att min tele har lagt av helt.. :-( surt så i veckan ska jag lämna in den..
K tog alla barnen.. och Å kom och hjälpte till med dukning och sånt.. :-)
sen kom c och f och hjälpte till med salladen så vi var rätt många som hackade allt.. :-)
Vi körde hem Å och åkte hem och fixade tårtorna.. :-) c gjorde de.. :-)
Å hon fixade blommorna som vi skulle ställa ned på lördagen dopdagen.. och jag fixade ballongerna som skulle upp.. :-) vilket team.. :-) sen hem och fixa sig inför dopet.. s hade fixat barnen.. och M och J hjälpte oss här hemma.. :-)

Väl i kyrkan så fixade vi med a's linn'es dopklänning.. :-)
Jag e så grymt imponerad av mina barn.. vad ska man säga vi måste ha de helt otroliga ungarna i världen.. de gick jätte fint in i kyrkan med C och sen stod de där uppe och inget gnäll eller så för de..
O hällde upp vattnet helt själv och R tände dopljuset.. :-) W hjälpte till och torkade efter a blivit blöt i håret..
helt otroligt.. :-)  sen gick de ut så snällt med J.. helt otroliga.. J och C fick sina fina smycken som vi köpt till de.. Från H.. http://helenassmycken.blogspot.com/
 
Sen bar det av till fikat.. där Å, L och S tänt ljusen och dukat fram.. Vilka pärlor.. :-)
Det blev 2 sorters pasta sallader och 3 olika sorters tårtor.. :-) mummss.. och en massa kakor som a och M-L gjort och bullar som M och J gjort.. mumms.. :-)  så perfekt.. A , Å, S, K och L skötte köket såg även M-L där.. Tack!!
och sen blev det present öppning.. :-) fick otroligt fina saker.. tack för alla presenter!!! :-)
Var några kvar och hjälpte oss fixa det sista ( P e, K, L, Å, M, J).. innan vi skulle åka hem..

Tack alla som hjälpt till med allt inför dopet och under dopet ni e guld värda.. vet inte vad jag skulle göra utan er..
Får se till och fixa ett usb så vi kan nalla lite bilder av er alla.. :-) Vår kamera e ju borta.. :-(

På kvällen kom P e, K, L, M och J hit.. och vi åt gott kött som pappa lagat.. :-) Mumms.. med bea.. :-)
sen blev det melodifestivalen med egna poängkort så vi röstade efter alla omgångar.. och jag ,Pappa och S hade satt anna på vår 10a.. :-)
helt klart rätt låt som vann.. :-)

Sumrerar man hela dagen så har vi haft en helt underbar dag.. Både dopet och på kvällen..
Och en så stolt mamma jag e.. :-)

I dag har jag mått mindre bra.. min mage har pallat ur lite.. tror nervösiteten har satt sitt spår i magen..
men nu ska jag fortsätta att vila..

Kram på er alla!!

Genom en vän!!

Hittade jag denna sida så jag tänkte kolla upp vad alla barnens namn betyder.. svenskanamn.se. Börjar med minstingens alla namn..

        ALICE

Alice

Kvinnonamnet Alice är en fransk och engelsk form av det tyska namnet Adelheid som betyder "av ädel härkomst". Alice betyder även ljus. Alice fanns mycket i kyrkor. Varianter av namnet är Allis och Alicia, det senare en spansk variant. På 1930-talet var Alice ett modenamn i Sverige. Det har åter blivit populärt på 1990-talet. 31 decemer 2005 fanns totalt 29066 personer i Sverige med namnet Alice varav 11270 har det som tilltalsnamn, 4579 personer med namnet Alicia varav 3095 med det som tilltalsnamn och 411 personer med namnet Allis varav 282 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1012 flickor namnet Alice, varav 642 fick det som tilltalsnamn, 441 flickor fick namnet Alicia, varav 321 som tilltalsnamn och 10 flickor fick namnet Allis, varav 8 som tilltalsnamn.Namnsdag: 23 juni, (1986-2000: 17 juli).

Populäritet idag: Ökar trend upp
Placering på namntoppen 2009: 1
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 31665
Antal män med namnet i Sverige: 4

Namnsdag: 23 juni


Wilma

Kvinnonamnet Vilma, Wilma är en kortform av Vilhelmina (namn) Vilhelmina, som är bildat av orden vilja och hjälm. Namnet har använts i Sverige sedan mitten av 1800-talet.Namnet ökade extremt i popularitet i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet (decennium) 2000-talet och är verkligen ett av nutidens stora modenamn.

Något som illustrerar namnets snabba ökning är att 1994 fick 58 personer namnet, fem år senare var det nästan tusen. De flesta vid namn Wilma är alltså under tio år. Orsaken till ökningen antas vara TV-serien Skärgårdsdoktorn där dottern i serien, spelad av Ebba Hultkvist, bar namnet Wilma. En annan fiktiv person med detta namn är mamman i Familjen Flinta.

Det finns 11270 kvinnor som har förnamnet Wilma/ Vilma. Av dessa har 9456 namnet Wilma/ Vilma som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 26 maj, (1993-2000: 29 januari).

Populäritet idag: Oförändrad trend oförändrad
Placering på namntoppen 2009: 9
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 9333
Antal män med namnet i Sverige: 0

Namnsdag: 24 nov


Sofie

Sofie kommer från det grekiska namnet Sophia och ordet sopheía som betyder "visdom".

Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2009: 88
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 28425
Antal män med namnet i Sverige: 0

namnsdag: 8 okt


   WILHELMINA

Wilhelmina

Feminin form av Wilhelm.
Vilhelm, Wilhelm, mansnamn av tyskt ursprung. Det har använts som dopnamn i Sverige sedan 1100-talet. Den engelska varianten av namnet, William, har på senare år blivit vanligare än Vilhelm bland nyfödda svenskar. Stavningen Wilhelm är vanligast bland de yngre. En kvinnlig motsvarighet är Vilhelmina.
År 1900 var Vilhelm det åttonde vanligaste bland de nyfödda, med under en stor del av 1900-talet har namnet varit relativt ovanligt. Sedan några år tillbaka har populariteten ökat igen.

Wilhelm består av två delar "wil" vilja, önska och "helm" hjälm, skydd.
Källa: Karin    Uppdaterad: 2010-02-21   

Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 1762
Antal män med namnet i Sverige: 0

Namnsdag: 26 maj


Axelia

Axelia (annan form, Axelina) är den feminina formen på Axel som är en nordisk form av det hebreiska namnet Abshalom som betyder fredens far. I Sverige finns det 360 kvinnor som har namnet Axelia, av dessa har 22 st namnet som tilltalsnamn. Axelia har ingen namnsdag.
Källa: Svenska Wikipedia    Uppdaterad: 2008-07-16 

Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 333
Antal män med namnet i Sverige:0

Namnsdag: 1 maj  


Marie

Marie är en fransk form av Maria som använts i Sverige sedan 1690-talet. Namnet är dock ovanligt på de yngsta idag, något som kan förklaras av att namnet var ett modenamn för deras föräldrageneration. Maria har ett arameiskt ursprung och kan betyda morsk eller trotsig. Namnet är vanligt i dubbelnamn, tex. Ann-Marie, Rose-Marie eller Marie-Louise. I framförallt katolska länder är Maria/Marie också vanligt förekommande som mansnamn, ofta sammansatt som dubbelnamn som; Jean-Marie. Det finns omkring 123 900 personer vid namn Marie, varav ca 37 200 heter det i förnamn. Det finns även drygt 15 700 som stavar sitt namn Mari, ca 4 200 i sitt tilltalsnamn. Namnsdag 25 mars.
Källa: Marie    Uppdaterad: 2009-02-18   

Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 124112
Antal män med namnet i Sverige: 272

Namnsdag: 25 mars


   OLIVER

Oliver

Mansnamnet Oliver är ett engelskt namn med eventuellt släktskap med grekiskan. Enligt en teori är det, liksom Olivia, bildat av ordet oliv. Fast namnet Oliver kommer från "olivträd" Oliver blev vanligt i England genom hjältedikten Rolands sången där Oliver och Roland är två av hjältarna. Efter den engelska militären Oliver Cromwells härjningar i mitten av 1600-talet så sjönk namnet enormt i popularitet i England men efter Charles Dickens roman om Oliver Twist så blev namnet mycket populärt igen. Oliver är en av raketerna på topplistan sedan början på 1990-talet. Det finns 12624 män som har förnamnet Oliver. Av dessa har 8651 namnet Oliver som tilltalsnamn/förstanamn. Namnsdag: 15 april.
Källa: Oli    Uppdaterad: 2010-02-20   

Populäritet idag: Ökar trend upp
Placering på namntoppen 2009: 7
Antal män med namnet i Sverige: 14373
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 4

Namnsdag: 15 april


Björn

Björn är känt sedan vikingatid, och som vanligt förnamn inom Munsöätten, den dynasti som regerade över Birka och Svitjod på 800-talet. Latiniserat till Biornus. Björn började bli populärt som förnamn på 1940-talet och nådde en kulmen på 1970-talet. Därefter har populariteten avtagit kraftigt.Det finns 61155 män som har förnamnet Björn. Av dessa har 37999 namnet Björn som tilltalsnamn/ förstanamn. Det finns även 23 kvinnor som har förnamnet Björn varav 1 har det som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 18 juni

Björn kommer ur det gamla forntida namnet Beowulf som betyder bivarg, därför att detta djur åt binas honung. Därför var namnet känt redan av de gamla vikingarna.
Källa: Anonym    Uppdaterad: 2009-02-25   

Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 61254
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 24

Namnsdag: 18 juni

   ROBIN

Robin

Robin är ett engelskt smeknamn för Robert som betyder "den ärorike". Robin betyder också "rödhake" på engelska. Det har använts som dopnamn i Sverige sedan slutet av 1800-talet. Namnet används både som mansnamn och som kvinnonamn. I Sverige är det vanligast som mansnamn, men i till exempel USA är namnet tre gånger så vanligt som flicknamn än som pojknamn. Förklaringen till populariteten som mansnamn i Sverige kan delvis förklaras med den extrema modevågen namnet hade i slutet av 1980-talet kopplat till Björn Borgs son Robin. 1989 och 1990 var det över 2000 pojkar per år som fick namnet och det låg som bäst 2:a på namntoppen.Robin är även ett kurdiskt namn.
Det finns 26850 män som har förnamnet Robin. Av dessa har 21531 namnet Robin som tilltalsnamn/ förstanamn. Och det finns även 237 kvinnor som har förnamnet Robin varav 98 har det som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 7 juni
Källa: LOL    Uppdaterad: 2009-09-10   

Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2009: 73
Antal män med namnet i Sverige: 27384
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 247

Namnsdag: 7 Juni


Lars

Lars är en kortform för latinets Laurentius "den lagerkrönte". Det tidigaste belägget för namnet i Sverige är från år 1524, men som smeknamn förekom Lars redan på 1300-talet.Personer som heter Lars kallas ofta för Lasse eller Larssa. Namnet kan även användas som del i ett dubbelnamn som exempelvis Lars-Erik eller Lars-Gunnar. Namnet är det tredje vanligaste mansnamnet. Namnet är särskilt vanligt bland dem som föddes mellan 1940 och 1960, men det är ovanligt som tilltalsnamn bland de yngsta. Den 31 december 2005 fanns det totalt 244 283 personer i Sverige med namnet Lars/Lassevarav 107 605 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1496 pojkar namnet, varav 20 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag: 10 augusti
Källa: Jesper    Uppdaterad: 2009-05-12   

Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 235638
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 26

Namnsdag: 10 augusti



Snart vankas det dop!!

JA nu e det fixande som bara den.. På lördag ska vår lilla tjej döpas..
Så nu håller allt fixande på för fullt.. har många som hjälper mig.. e så mysigt att ha sånna vänner och en sån familj e så lyckligt lottad..
Hoppas jag kan hitta kameran.. den har försvunnit..
Vi har fått svar i stort sätt från alla.. e skönt..

Jag har insett mer och mer hur lyckligt lottad jag e med dessa fyra härliga ungar..
A hade lite jobbigt med magen men nu e hon helt ok i den..
W snackar och snackar nu går det undan här.. med allt vad hon kan säga och vad hon förstår.. e så mysigt..
R och O e så roliga att vara med.. i morse var de till en så stor hjälp.. de hjälpte mig att sätta på w ytterkläderna.. och de var så duktiga..  w tyckte det ver så mysigt.. :-)

Nu myser töserna och jag skriver lite här samtidigt..
ska ta och mysa med de..

Kram kram

Min tur!!

Ja det har varit mycket här..
Födelsedags firande i massor.. Mormor K fyllde år i fredags och Moster/gUdmor*2 J fyllde i lördags.. :-) Ett jätte grattis till er båda.. :-)

Vi åkte upp till gården i söndags.. för att grabbarna ville hälsa på lite var så länge sen vi åkte upp..
Stackars O bev jätte dålig på måndagen så vi ville inge ge oss i väg.. så i samråd med R så stannade vi en natt till.. Så vi firade T innan vi åkte hem han fyllde 50 år.. :-)
Jag började bli dålig i månd med.. jätte förkyld.. Puh.. vad jobbigt det e att vara förkyld..
Vår lilla snorpa e så söt.. tror hon inte vågar ta för sig.. märktes tydligt hon ville mysa med farmor och farfar men backade fort om det kom någon annan som mös.. men till c gick hon och myste lite.. men det var mycket snöröjning så vi såg inte farfar och c så mycket.. :-(

Sen vi kom hem har det varit mycket inhandling till dopet.. :-)
e så lycklig att ha en så underbar vän som Å som hjälper till med ideer och fixar.. hon kommer få en överaskning sen.. :-) älskar dig gumman.. du e en underbar vän..
Börjar närma sig med storm steg nu..
Har många i släckten som hjälper till och bakar.. vilka pärlor.. älskar er alla så..
Även min kära vän B har sagt att hon gärna hjälper till med maten.. och hackar och så.. älskar dig med gumman.. Vilka vänner och familj man har som hjälper en.. e ju rätt mycket när man har två små knoddar.. :-)
Saknar mina stora hjärtan så mycket..

Var i dag i centrum med Å kollade lite mer dop saker.. och sen fick hjärtat en ny jacka..:-) var sugen på att köpa en med men blev inte så.. :-(

Saknar S han jobbar sent i dag ..

Kram på er alla


RSS 2.0